Înainte de dispariția ei misterioasă din 2007, Elodia Ghinescu a avut o conversație cu soțul ei, Cristian Cioacă, cel care acum se află după gratii după ce a fost acuzat că a omorât-o pe celebra avocată. A fost o discuție tulburătoare, mai multe probe bizare fiind găsite în telefonul Elodiei.

Ca parte a investigației, anchetatorii au făcut rost și de desfășurătorul conversațiilor dintre Elodia și soțul ei. Înainte de dispariție, avocata a făcut mai multe apeluri în telefonice în România, dar și în Suedia. Chiar înainte de dispariție, a fost sunată din Suedia, undeva după ora 11.40.

După acest apel din Suedia, Elodia l-a sunat pe Cristian Cioacă. Mai exact, pe 29 august 2007 există un total de nouă apeluri telefonice, care chiar ar fi fost ignorate de anchetatori.

Elodia a sunat-o pe Ana, sora lui Cioacă, după care avocata a primit un apel de la un bărbat pe nume Florin Niamțu. A sunat și în Afganistan, pentru o conversație de 2 minute și 11 secunde. L-a sunat din nou pe Cioacă, la ora 14.30, după care a primit un apel de la un SPP-ist coleg cu Cioacă, Daniel Zabara, scrie Ciao.ro.

Ultima conversație avută cu Cristian Cioacă a fost despre divorț, conform anchetatorilor. Asta a fost și ultima convorbire telefonică a Elodiei, care avea să dispară fără urmă mai târziu în aceeași zi.

Cristian Cioacă a fost condamnat la închisoare pentru uciderea Elodiei Ghinescu, chiar dacă trupul ei nu a fost găsit niciodată.

Ligia, fosta iubita a lui Cristian Cioaca, a rupt tacerea. De ce s-au despartit

Cristian Cioaca a fost condamnat in 2014 la 15 ani de de inchisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, chiar daca anchetatorii nu au reusit sa gaseasca trupul Elodiei Ghinescu. Fostul om al legii isi ispaseste acum pedeapsa in spatele gratiilor. Chiar in timpul anchetei, acesta si-a refacut viata alaturi de Ligia Voinea, care a participat atunci la mai multe emisiuni TV.

In 2012, Ligia a rupt tacerea si a marturisit atunci ca a fost dragoste la prima vedere atunci cand l-a vazut la televizor pe Cristian Cioaca. „Prima oară l-am văzut la televizor. Toată lumea o să spună că li se pare absurd, însă mi s-a tăiat respiraţia când l-am văzut. A fost o chestie unică, nu am mai trăit niciodată aşa ceva. Eu am făcut primul pas. Am hotărât să îl caut. Prima oară am vorbit cu mama lui. M-am recomandat, i-am spus cine sunt şi că vreau să îl ajut. Dânsa era supărată, era normal fiind în situaţia aia. Ea mi-a spus că ar trebui să vorbesc cu sora lui sau chiar cu el, dar ei erau plecaţi la ţară. Şi am revenit. Am lăsat numărul de telefon de mobil, dar totuşi nu am avut răbdare să mă caute.”, a declarat Ligia Voinea atunci pentru „Acces Direct”.

Mai mult, ea a povestit ca a insistat si pana la urma a obtinut o intalnire cu fostul politist: „Pe 22 octombrie l-am sunat şi mi-a răspuns. I-am spus că îl caut pe Cristian Cioacă, iar el mi-a spus că nu este. Eu în momentul ăla m-am tăiat, nu am ştiut ce să îi mai spun. Nu ştiam ce să fac. Îmi tremurau mâinile şi mă gândeam ce să zic să nu fiu penibilă.

Femeia a spus la Acces Direct că relaţia dintre ea şi Cioacă s-a terminat din cauza minciunilor din ambele părţi. „Odată mi-a spus că pleacă la Bacău cu treabă. Iar eu în ziua respectivă am fost să mănânc cu nişte prieten. Ajunşi în faţa restaurantului, eram în Braşov, un amic a intrat şi l-a văzut acolo. A ieşit afară şi mi-a spus că Cristi e înăuntru. Deci mă minţise, nu i-am spus că l-am prins”, a spus Ligia.