Un incendiu a distrus cea mai mare tabara de refugiati din Grecia

Un incendiu a distrus cea mai mare tabara de refugiati din Grecia
Un incendiu a distrus cea mai mare tabara de refugiati din Grecia

Incendiu tabara de refugiati din Grecia. Mii de oameni au ajuns in insula Lesbos, acolo unde au sperat sa primeasca o sansa la o noua viata. Din pacate insa, conform bbc.com, un incendiu masiv a distrus cea mai mare tabara din statul elen. Moria, situata pe insula mentionata anterior, a fost mistuita. In jur de 25 de pompieri s-au luptat cu flacarile ore in sir.

Refugiatii au fost evacuati, dar unii dintre ei au probleme de sanatate din cauza expunerii prelungite la fum. Momentan nu se cunoase exact cauza incendiului. Unii locuitori din zona dau vina pe migranti, in timp ce altii cred ca localnicii sunt cei care au provocat tragedia. Se stie de ceva vreme ca nu sunt multi de acord cu aceasta tabara.

Incendiu tabara de refugiati din Grecia. Ce se intampla acum in insula Lesbos

In acest moment, politistii locali coordoneaza evacuarea refugiatilor. Drumurile care duc catre orasele din apropiere sunt supravegheate cu mare atentie de catre autoritati. Din nefericire, mii de oameni traiesc acum sub cerul liber, din cauza incendiului. Autoritatile locale sunt depasite total de situatie, mai ales pentru ca multi se tem de reactia locuitorilor din zona. Guvernul a declarat stare de urgenta timp de 4 zile.

Ministrul de externe german, Heiko Maas, a declarat acest incendiu drept “un dezastru umanitar”. De asemenea, a cerut public pe Twitter sa se distribuie refugiatii afectati si in alte state europene, unde ar putea fi ajutati. Se pare ca temerile politistilor s-au adeverit, caci mai multe persoane au fost atacate de localnicii revoltati. Tensiunile par sa creasca de la o zi la alta in regiune.

Cati refugiati erau, de fapt, adapostiti la Moria

Incendiu tabara de refugiati din Grecia. Un comunicat oficial lansat de catre Natiunile Unite apeleaza la autoritatile locale si sfatuiesc ca deplasarea refugiatilor sa fie cat se poate de bine supravegheata. De asemenea, se crede ca ar fi mai sigur pentru ei sa ramana cat mai aproape de zona, pana se gasesc alte solutii mai sigure. La Moria au fost adapostiti 13.000 de oameni, de 4 ori mai multi decat capacitatea reala a taberei.

Se pare ca focul a pornit initial in mai mult de trei locuri, intr-un interval scurt de timp. Asa a declarat seful pompierilor din zona, Konstantinos Theofilopoulos, pentru postul TV ERT. Flacarile din zona cea mai grav afectata au fost stinse miercuri dimineata, dar au mai ramas flacari mai mici care inca ard in tabara.