Viorel Lis se confrunta cu grave probleme de sanatate. De la începutul anului și până acum a ajuns de ai multe ori la spital, utima internare având loc în luna august, atunci când a prezentat dureri foarte mari, iar medicii au fost nevoiți să treacă la măsuri extreme.

În prezent, fostul primar  se află în grija soției sale, Oana Lis, care are grijă de el constant. Dacă acum ceva vreme își exprima dorința ca trupul său să fie incinerat, acum se pare că nu mai este de aceeși părere, vrând să aibă parte de o înmomântare tradițională.

Oana Lis duce grija banilor de când Viorel Lis s-a îmbolnăvit grav. Acum se deplasează doar cu ajutorul căruciorului, iar tratametele pe care le face necesită mii de lei în fiecare lună, sume pe care Oana Lis nu le poate acoperi tot timpul.

Recent, Oana Lis a dezvăluit că soțul său și-a exprimat dorința de a fi înmormântat în mod tradițional, însî, la acel moment, fostul edil s-a lovit de o problemă: nu avea loc de veci. Între timp, însă, și acest aspect -a soluționat cu ajutorul unei verișoare de-ale fostului edil. Femeia i-a oferit vărului ei un loc de veci cadou, acolo unde se poate odihni când va trece în neființă.

„I-am făcut rost de loc de veci, tot cadou de la verișoara lui. Nu avea nici loc de veci! Când a făcut infarct, a plecat plângând în căruț cu cei de la Salvare și mi-a zis: mi-era frică că nu mă mai vezi!

Nu mai vrea să fie incinerat, s-a răzgândit! Va fi înmormântat acolo de unde e el. Viața e o luptă și trebuie să luptăm, însă, până în ultima clipă!”, a spus Oana Lis, conform Click.