Viorel Lis a fost diagnosticat cu semipareza la picioare si a ajuns in scaunul cu rotile. Oana a facut un sacrificiu suprem pentru a-si permite acest dispozitic medical: si-a amanetat verigheta si a primit 1100 de lei, bani cu care i-a cumparat lui Viorel un carut.

Oana spune că Viorel Lis nu vrea nici în ruptul capului să-și părăsească casa. Cu alte cuvinte, el nu vrea să fie internat în spital sau la vreun azil, nici în ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă. Astfel că tot greul pică pe Oana, care nu știe cum să facă rost de bani pentru recuperarea lui.

De asemenea, pe lângă un specialist care să vină la domiciliu, lui Viorel îi trebuit și diverse creme și unguente.

În ciuda tuturor greutăților cu care se confruntă în aceste momente, ea nu se lasă bătută și vrea să-și țină toate promisiunile pe care i le-a făcut, astfel că le-a cerut ajutorul internauților, iar cei care vor să dea o mână de ajutor, o pot face în contul lăsat de ea. 

„Așa cum va ziceam, azi va cer ajutorul pentru Vio. I-am promis ca voi fi alături de el până în ultima clipă și ca nu-l las la azil, asta e cea mai mare frică a lui. Este o persoană lucidă, conștient de el și vrea să stea acasă in patul lui până în ultima clipă.

Problema e ca de ceva timp a devenit o persoană cu dizabilități cu un handicap locomotor și nu am știut cât de greu e sa ai grija totală de o persoană cu asemenea probleme, nu am știut provocările unei persoane cu dizabilități, care nu mai poate merge nici la doctor pentru ca nu există rampă la bloc și fiind o persoană masivă, nici in 3 oameni nu-l putem căra în brațe, nu am știut cât de scumpa e o recuperarea făcută acasă, ca trebuiesc tot felul de creme pentru escare, cate bare de susținere trebuie instalate prin casă, offf, nu ai cum să prevezi la ce boli si încercări te supune viata. 

Eu voi lupta in continuare oricum pentru ca el este familia mea. Știu ca Dumnezeu lucrează prin oameni. Dacă puteți si doriți să donați pentru el, pentru recuperare si o eventuală operație, acesta e contul lui. RO09BRDE445SV75434934450, Lis Viorel. Vă mulțumim anticipat”, a scris Oana Lis în dreptul imaginilor cu fostul edil al capitalei în scaun cu rotile.