Elevii care au sustinut examenul de Bacalaureat in acest an au aflat, in urma cu doua zile, rezultatele. Printre candidatii din acest an se numara si Eliza Iliescu, fiica celei mai batrane mame din Romania. Tanara si-a facut mama mandra si a obtinut o medie buna la examenul maturitatii.

Fiica Adrianei Iliescu nu mai este fetița de altădată, ci a devenit adolescentă și proaspătă absolventă de liceu. Tânăra a trecut cu bine peste unul dintre cele mai importante examene din viață, cu note foarte mari.

Întrebată, în urmă cu ceva timp, dacă are emoții la bac, Eliza Iliescu spunea că nu își face deloc griji, și că este extrem de pregătită pentru examenul maturității, lucru care s-a și văzut acum, în notele obținute.

Eliza Iliescu a obtinut 9,80 la Limba Romana, 9,00 la Istorie si 9,00 la proba la alegere. Așadar, se pare că fiica Adrianei Iliescu a promovat examenul de Bacalaureat cu o medie de peste 9,50. Femeia chiar are cu cine să se mândrească, cu atât mai mult cu cât, fiica ei vrea să îi calce pe urme și să urmeze, cel mai probabil, o carieră în învățământ.

Eliza, fiica Adrianei Iliescu, a terminat ca șefă de promoție, ciclul liceal. După examenul maturității, adolescenta s-a decis să urmeze cariera mamei, așa că se va înscrie și la cursurile Facultății de Litere. Cu toate acestea, ea vrea să urmeze în paralel și o altă facultate.

Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai batrana mama din Romania

Adriana Iliescu a dat o lecție tuturor, în 2005, când a reușit să aducă pe lume un copil, la vârsta de aproape 70 de ani. Acum în vârstă de 85 de ani, fosta profesoară este extrem de mândră de fiica ei. Aceasta a mărturisit că Eliza își dorește să urmeze două facultăți, iar apoi să intre și ea în învățământ. Cu toate astea, Adriana Iliescu are o situație financiară modestă, iar lună de lună trebuie să fie chibzuită cu banii de pensie, mai ales că fiica ei a crescut și are nevoie de multe lucruri.

Adriana Iliescu nu este tocmai mulțumită de sumele primite, însă este recunoscătoare pentru ce are și că își poate crește fiica.

„Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică ceva în jurul a 2.000 de lei.

Nu dau amănunte, însă una peste alta nu e vorba decât despre o pensie amărâtă. Ne-am gospodărit cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!”, a spus Adriana Iliescu