Cine este Andrei Ungureanu. Tanarul din Brasov a reusit sa impresioneze publicul din Romania si a plecat acasa cu marele premiu de la iUmor, sezonul 9. Omu cu Tourette a reusit performanta de a gasi umorul intr-o situatie dificila. Atunci cand era doar un copil, familia lui Andrei a descoperit ca sufera de acest sindrom. Avea numai sase ani cand a primit vestea.

A urmat o perioada de acomodare, in care a reusit pana la urma sa se accepte pe el insusi, dar si reactiile celor din jurul lui. „Am sindromul Tourette de la varsta de 6 ani. Am avut nevoie de o perioada mare de acomodare pentru ca e destul de ciudat, iesit din comun sa te intalnesti cu cineva si sa te intrebe de ce faci asa”, a declarat Andrei Ungureanu pentru Xtra Night Show.

Cine este Andrei Ungureanu. Omul cu Tourette a castigat sezonul 9, iUmor

„Tourette e atunci cand corpul meu se misca involuntar, scoate sunete involuntar si va injura involuntar. In copilarie am inceput mult sa ma stramb, apoi au aparut diferite sunete si, dupa adolescenta, au devenit tot mai multe si tot mai dese. A fost mai greu putin cu persoanele adulte. Ei credeau ca fac intentionat.

Inca sunt multi care cred ca fac intentionat pentru ca sunt unele cuvinte care nu au niciun sens. Am inceput sa glumesc despre asta si la locul de munca si atunci mi-am dat seama ca pot sa fac asta decat sa ma plang. Le accept si le imbratisez. Asta a fost cea mai buna metoda”, a povestit Andrei Ungureanu.

Cine este Andrei Ungureanu. Omul cu Tourette a gasit metoda potrivita pentru ca oamenii sa nu il mai priveasca ciudat: umorul. Si-a facut un cont pe TikTok, unde a vrut sa le arate oamenilor ce inseamna, de fapt, sa traiesti cu acest sindrom. La iUmor a venit cu acelasi scop, iar oamenii l-au indragit imediat. Ba chiar Cheloo i-a si propus sa faca impreuna o melodie.

Cu toate ca sufera de Tourette, Andrei a avut si job-uri care implica lucrul cu publicul. „La interviu le-am spus ca am sindromul Tourette, ca e posibil sa zic diferite chestii si totul a fost ok. La call center vorbeam foarte mult si simptomele nu se manifestau asa de mult. Oamenii au fost ok, m-au acceptat. Si oamenii au fost ok cu mine”, a povestit Andrei, conform A1.

Cine este Andrei Ungureanu. „Sunt cuvinte care raman, cum ar fi cuvintele obscene, din pacate. Dar am patit sa-mi injur seful si sa dau vina pe Tourette. In mare parte sunt eu, dar sunt momente cand fac mai des si momente cand fac mai rar. La Tourette este si o stare de remisie, apoi de agravare, mai ales daca sunt stresat sau obosit”, a adaugat el.